2014-03-27 18:08:51• hírek • Nagykároly.ro

A gyerek lelke szép

Nagykárolyban évek óta nem volt gyerek- verseskönyv-bemutató. Április 4-én, pénteken délután 5 órai kezdettel a Károlyi-kastély kiállítótermében végre lesz.

Tóth Ágnes nagyváradi és Nagyálmos Ildikó székelyudvarhelyi költő érkezik a városba. Hozzák magukkal a nemrégiben és korábban megjelent köteteiket. Beszélnek ezekről, és magukról is. A könyvbemutató moderátora Kiss Zita, a Nagykárolyi Kulturális Központ referense.

Az alkalom szervezője a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, valamint a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés nagykárolyi szervezete. Mindenkit nagy szeretettel várnak az ingyenes rendezvényre, melyen lesz zeneszó, versmondás, és a szerzők kérésre dedikálják is a kis Hannának, Kevinnek, Jázminnak vagy Marcinak vásárolt könyvet. Mindketten írnak elsősorban felnőtteknek szólót verset és prózát is, ezen könyveikből is hoznak magukkal.

A Nagyváradon élő Tóth Ágnes író, költő, publicista lesz az egyik vendége a nagykárolyiaknak. A Nagyváradon született írónő sokoldalú, népszerű alkotó. A romániai rendszerváltásig grafikusként dolgozott egy népművészeti szövetkezetnél. 1977 óta publikál különböző irodalmi lapokban. 1990-97 között a Bihari Napló napilap szerkesztő-riportere, 1994-2003 között a Duna TV és MTV váradi-partiumi tudósítója. Eddig 12 kötete jelent meg.

Novellák, gyermekversek, regények, publicisztikai írások és gyermekdal CD. Utóbbi Trifán László zeneszerzővel közösen. Ifjúsági színdarabját a Váradi Bábszínház magyar-román társulata játszotta.

Az újságíróként és költőként ismert Nagyálmos Ildikónak a nemrég megjelent Panna második könyve az ötödik kötete. Három „közönséges" verskötet, az utóbbi kettőben azonban Panna nevű kislánya cseperedését követi figyelemmel. „Nem minden nap születnek Panna-versek, hiszen a kötet mindössze harminc verset tartalmaz. Négyévestől hétéves koráig követi a lányom életét - vallotta be a szerző -, és nem annyira ünnepi, inkább hétköznapi események lenyomatai, egy-egy „keserves" reggeli öltözködős-vers, óvodás-, piros-pontos, fűszerboltos, de van azért angyalvárás egyikben-másikban, angyalszárny, csoki-máz és szilvaíz is. És néhol látni, amint a büszke és rendíthetetlen huszár átlovagol lelki szemeink előtt a képen."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: